8 Tips voor lokale vindbaarheid van je website op Google

 In Nieuws

Een website die goed in elkaar steekt is de basis die je legt voor je online en lokale vindbaarheid. Wij geven je 8 tips voor het boosten van je lokale vindbaarheid. Bij een nieuwe website is nodig bezoekers te genereren. Google moet immers begrijpen dat jouw website online is komen te staan.

In deze blog bespreken we de basis die komt kijken bij het promoten van je online en lokale vindbaarheid van jouw bedrijf.

Het begint bij het claimen van je bedrijf bij Google. Vroeger heette dit Google Places maar tegenwoordig is het Google Mijn Bedrijf. Bij Google Mijn Bedrijf kun je locaties claimen. 

Wij geven je graag een aantal tips waarmee je direct aan de slag kan!

1. Google Mijn Bedrijf 

Met een Google account is het makkelijk eigenaar te worden van je Google Mijn Bedrijf vermelding. Google maakt tegenwoordig al standaard een vermelding van alle bedrijven in Nederland. Het enige wat je hoeft te doen is deze te claimen als rechtmatige eigenaar. Zoek je bedrijf op in Google en deze duikt (op je laptop/desktop) aan de rechterzijde in Google op. Dan zie je “bewerking voorstellen – ben je eigenaar van dit bedrijf?” staan. Hier kun je meteen je vermelding claimen! Zorg ervoor dat je je vermelding zo compleet mogelijk invult. Google heeft nu de bevestiging dat jouw bedrijf echt bestaat en correspondeert met de info die ook op jouw website staat. Dit maakt jouw bedrijf dus betrouwbaar voor Google en zal hiermee ook beter indexeren in de zoekresultaten.

2. Google Reviews

Moedig tevreden klanten aan een review te plaatsen op jouw Google vermelding. Reviews bieden voor jezelf en je (toekomstige) klanten waardevolle informatie over de ervaring met je bedrijf. Reviews van Google worden niet alleen bij je vermelding maar ook op Maps en Zoeken weergegeven. Herinner je klanten eraan een review te plaatsen, of voorzie ze meteen van een rechtstreekse link waar ze op kunnen klikken om een review te plaatsen. Bouw een goede relatie op met je klanten door te reageren op review, ook als deze minder positief zijn!

3. Google Posts opstellen

Google Posts is erg handig om snel een nieuwsbericht of aanbieding te plaatsen. Wanneer mensen naar jouw bedrijf zoeken, zien ze meteen het nieuwsbericht of aanbieding. Via deze posts kun je de mensen naar je website halen. De posts staan 7 dagen live en kunnen worden verlengd tot maximaal 14 dagen. Het is dan ook belangrijk regelmatig nieuwe content te plaatsen. Google Posts heeft direct invloed op je lokale vindbaarheid.

4. SEO plugin

Maak gebruik van een goede betaalde of gratis SEO plugin. Een veelgebruikte plugin hiervoor is Yoast SEO. De basis (gratis) plugin van Yoast geeft al veel inzichten en tips hoe je je SEO kunt verbeteren. Om de lokale vindbaarheid nog wat extra te boosten bieden ze een Premium plugin aan genaamd; Yoast Local SEO. Deze plugin zorgt voor alle technische SEO zaken die Google nodig heeft. Het is erg belangrijk om overal waar je bedrijf genoemd staat consistent te zijn in het vermelden van je gegevens. Google controleert of je bent wie je zegt te zijn als bedrijf. Zorg daarvoor dat alle vermeldingen die je op het internet hebt staan perfect overeenkomen. 

Een andere gratis plugin waar wij erg graag mee werken is Rank Math. Rank Math laat je namelijk 5 keywords gebruiken en Yoast maar 1 keyword (in de gratis versie). Ook het aanmaken van redirects, 404 monitoring en suggestie voor interne links wordt door Rank Math gratis beschikbaar gesteld. Wil je deze mogelijkheden bij de plugin van Yoast, dan mag je EUR 89,00 excl. BTW per jaar voor neerleggen. Wat wij erg handig vinden aan de plugin van Rank Math is dat deze een score aangeeft. Bij Yoast krijg je een groen, oranje of rood bolletje ter beoordeling van je pagina of post. 

5. Voeg je bedrijf toe aan online bedrijvengidsen

Wanneer je je bedrijf toevoegt aan betrouwbare bedrijvengidsen zorg je ervoor dat je gegevens worden verspreid over het internet. Weer worden deze gegevens gematcht met je Google Mijn Bedrijf vermelding en heb je weer een punt extra verdient. Hiermee geef je je bedrijf online echt een flinke boost!

Bedrijvengidsen waar je jouw bedrijf kan aanmelden zijn:

Heb je goede relaties met andere bedrijven in je omgeving? Gebruik die goede relatie dan om een link van elkaars website te plaatsen. 

7. Maak gebruik van data schema.org

Met Schema.org kun je data van je website structureren en definiëren. Hier kun je dan ook de gegevens die je hebt gebruikt bij je Google vermelding matchen met je website. Deze eenduidigheid maakt het zoekmachines eenvoudiger het internet te doorzoeken en informatie op een bepaalde manier weer te geven. Met de plugin van Rank Math kun je heel makkelijk Schema toevoegen.

8. Krijg grip op je WordPress Website

Om zelf meer grip te krijgen op je WordPress website als ondernemer bieden wij basis en gevorderde trainingen aan. In dit artikel lees je meer over het aanbod.

Als je bovenstaande tips door gaat voeren ben je in elk geval een heel eind op weg met jouw lokale vindbaarheid te verhogen! Je zal echt actief aan de slag moeten om de ranking te verhogen. 

Heb je vragen of aanvullingen op dit artikel? Laat het me weten!

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
Wordpress trainingWaarom onderhoud van je WordPress website belangrijk is
× Hoe kan ik je helpen?